Головна » 2016 » Березень » 3 » Вулиця, яка потрібна лише її мешканцям
14:50
Вулиця, яка потрібна лише її мешканцям

Про майстерність українських дорожників ходять легенди. Вони примудряються ладнати дороги тоді, коли це здається недоречним і навіть безглуздим. І навпаки, за гарної погоди їх не знайдеш вдень з вогнем. Така ж ситуація і в селі Рогізне Демидівського району, що на Рівненщині.

Боротьба з дорожніми службами триває вже давно, але якщо раніше це носило несистематичний характер, то зараз свідомі жителі села згуртувались і стали всерйоз відстоювати свої законні інтереси.

10 грудня активістами ГО «Сприяння розвитку села» було надіслано лист щодо вкрай незадовільного стану вулиці Берестецької, особливо поблизу магазину ПП Олійника. В період рясних дощів посеред дороги з’являється чимала калюжа, яку важко оминути. Ніби й не багато потрібно для усунення проблеми – підчистити і спланувати узбіччя, щоб дощова вода могла вільно стікати, та відповідним службам все руки не доходили усунути проблему.

20 грудня ми отримали відповідь, в якому Служба автомобільних доріг в Рівненській області визнала наявність проблем на цій дорозі і зобов’язалась усунути пошкодження «при сприятливих погодних умовах». Хоч на календарі вже грудень, та природа тішить нас теплою погодою.

Дорожні спеціалісти не змусили себе довго чекати і вже через кілька днів з’явились на горезвісній вулиці з машиною дрібнофракційного щебню та інструментами. Інструментом виявились лопати, якими дорожники просто прокопали ліворуч і праворуч від величезної калюжі струмки, якими дощова вода мала б витікати геть. Про безпеку і зручність для пішоходів, мабуть, не подумали, адже самі майстри тут не ходять. Страшно уявити велосипедиста чи мотоцикліста, який в темряві і на швидкості вскочить у канаву глибиною до 30 см! Якими нормами і стандартами керувались майстри, сказати важко.

Щебінь, який призначався для підсипання дороги, був висипаний обабіч. Ним так і не скористались. Напевно, зрозуміли, що таким матеріалом яму не замостиш, лише створиться небезпека велосипедистам і дітям. Дуже сумніваюсь, що привезений щебінь буде використаний по призначенню і майстри ще навідаються, щоб залатати ями. Найбільш ймовірно, щебінь потихенько «розтане», перемістившись на сусідні двори.

Перефразовуючи відомий вислів, сумно підводимо висновок – «а яма нині й там». Чи знає обласне керівництво Укравтодору про таку безвідповідальну роботу своїх працівників? Напевно, що знає. Адже більшість ремонтних робіт сільських доріг проводиться більше для «галочки» і то після численних скарг і листів. Засмучує і відношення місцевої влади, яке господарським не назвеш. Замість того, щоб вимагати якісного ремонту, відповідальної роботи дорожніх служб, влада не приділяє цьому належної уваги. Хочемо зауважити, що ремонт вул. Берестецької в с. Рогізне стоїть на постійному контролі громадських активістів і доки всі недоліки не будуть усунені, ГО «Сприяння розвитку села» не дасть спокою ні владі, ні дорожникам!

Переглядів: 525 | Додав: Редактор | Теги: дорога, сприяння розвитку села, Рогізне, укравтодор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar