Головна » 2015 » Листопад » 10

В останньому випуску «Вісника Демидівщини» були опубліковані результати виборів депутатів сільських рад та сільських голів. Тому ми маємо можливість проаналізувати кількісний і якісний склад місцевих рад. 

25 жовтня ми обрали 164 депутати до 12 сільських та селищної рад Демидівського району. Виборчий процес відбувався відповідно до нового закону, який у багатьох викликав більше запитань, ніж відповідей. Проте вибори по селах району відбувались спокійно і виважено. В результаті ми отримали оновлені ради, які будуть працювати на благо своїх виборців. 

В Демидівській селищній раді засідатиме найбільше депутатів – аж 20, 18 обранців має Вербенська сільська рада, Боремельська, Хрінницька та Малівська сільські ради складаються з 14 депутатів, до складу Ільпибоцької, Рогізненської, Золочівської, Княгининської, Рудківської, Глибокодолинської та Вовковиївської сільських рад обрали по 12 депутатів.

Щодо гендерної рівності можна сміливо заявити,що її дотримуються майже всі сільські ради. Виключенням стали лише Малівська і Вовковиївська сільські ради, де чоловіків лише 14% і 17% відповідно. Ідеальна ситуація у Вербні та Рогізному, де представників кожної статі рівно порівну.



Найстаршим депутатом може похвалитися Боремельська сільська рада, де є представник якому вже 72 роки. Наймолодший депутат у Вербні – всього 20 років.

 

Сергій Щербатюк,

голова ГО "Сприяння розвитку села"

Категорія: Влада | Переглядів: 754 | Додав: Редактор | Дата: 10.11.2015 | Коментарі (0)