Головна » 2017 » Лютий » 10

На сьогодні реалізація політики розвитку місцевих громад відірвана від реалій існуючого середовища, від накопичених проблем та потреб громад. Місцеві лідери та молодіжні активісти відсторонені від прийняття рішень та надання рекомендацій щодо реалізації конкретних заходів політики місцевого розвитку, участі у проведенні бюджетного процесу, реалізації реформи децентралізації. Щодо сіл та селища нашого району, то представляти інтереси громади тут немає кому – відсутні дієві громадські організації. Ситуація ускладнюється і тим, що населення Демидівського району займає досить пасивну громадську позицію, жителі не залучаються до обговорення та прийняття рішень по вирішенню місцевих соціально-економічних проблем.

На початку 2017 року стало відомо, що проект громадської організації «Сприяння розвитку села», спрямований на вирішення даної проблеми у Демидівському районі було підтримано Рівненською обласною громадською організацією «Комітет виборців України». Загалом, 11 проектів стали переможцями Другого конкурсу малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях. На конкурс, оголошений РОГО «Комітет виборців України» у вересні 2016 року, було подано 35 заявок: 26 – з Рівненської області і 9 – з Волинської. Із 35 заявок 7 надійшло від ініціативних груп.

«Школа громадської активності» - це сукупність освітніх заходів теоретичної та практичної форм, спрямованих на підвищення професійного рівня місцевих активістів Демидівського району.

Метою проекту є активізація місцевого громадського руху, надання місцевим активістам знань та навичок, що дозволять їм підвищити громадську ефективність; ознайомлення лідерів району з механізмами лобіювання інтересів громади та впливу на прийняття рішень місцевою владою; будівництво ефективного механізму роботи в соціальних об’єднаннях.

У рамках Школи з лютого по травень 2017 року передбачено проведення навчальних тренінгів наступної тематики:

«Ефективні комунікації в громаді»;

«Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації в Демидівському районі»;

«Самоорганізація громади та діяльність громадських організацій»;

«Основи проектного менеджменту та фандрайзингу».

Фінальним етапом проектної діяльності стане Форум місцевого розвитку, який об’єднає учасників Школи, сільських та селищного голів, представників місцевої влади, громадських активістів, гостей із сусідніх міст та об’єднаних територіальних громад.

Завдяки втіленню даного проекту місцеві лідери та активісти, жителі сіл та селища отримають нові знання і вміння, що дозволять їм підвищити громадську ефективність. Зросте громадська активність жителів району, поінформованість про дієві методи впливу на органи місцевого самоврядування. Буде забезпечено будівництво ефективного механізму роботи в соціальних об’єднаннях. Проект дасть старт  активізації та розвитку громад, налагодженню партнерства органів місцевої влади з громадою, розширенню можливостей громадськості впливати на вирішення місцевих проблем.

Звертаємось до свідомих та громадсько активних жителів Демидівщини, депутатів місцевих рад, членів громадських організацій, місцевих лідерів та всіх небайдужих громадян, які переймаються місцевими проблемами, із закликом подавати свої заявки на участь у Школі громадської активності. Участь у навчанні є безкоштовною. Учасники будуть забезпечені навчальними та роздатковими матеріалами, передбачене харчування та кава-перерви.

Для участі у Школі громадської активності потрібно заповнити анкету за посиланням: https://goo.gl/forms/9sxRQeVqcootuNEx1

Кінцевий термін подачі заявок – 28 лютого 2017 року.

Детальна інформація про Школу громадської активності розміщена за посиланням http://rogizne.at.ua/index/shkola/0-9.

Запитання прохання надсилати на адресу rogiznengo@gmail.com, телефонуйте за номером 096-9502788.

Реалізація проекту «Школа громадської активності» стала можливою в результаті перемоги в Другому конкурсі малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО «Комітет виборців України».

Категорія: Події | Переглядів: 1105 | Додав: Редактор | Дата: 10.02.2017 | Коментарі (0)