Головна » 2018 » Вересень » 18 » Громадські активісти звітують про реалізований проект
17:28
Громадські активісти звітують про реалізований проект

  Цього року завдяки підтримці обласної влади на теренах Демидівської громади реалізовувався молодіжно-екологічний проект. Громадська організація «Сприяння розвитку села» спільно з управлінням освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради виграла проект «Молодіжне таборування як спосіб підвищення екологічної свідомості», на реалізацію якого був наданий грант в розмірі 15 тис грн.

  Головною проблемою, на розв’язання якої направлений проект, стала відсутність у підростаючого покоління важливих знань про реальний стан екології в Демидівській громаді і, як наслідок, зростання ризиків загрози здоров’ю. Так, за даними досліджень демидівського сегменту соціальної мережі Facebook, лише 2-5% мешканців населених пунктів громади реально усвідомлюють конкретні ризики, які пов’язані з промисловим та побутовим забрудненням довкілля.

  Діяльність в рамках проекту тривала з травня по вересень і включала в себе такі активності: конкурс аматорських фотографій екологічного спрямування; еко-таборування для активної молоді; випуск інформаційного бюлетеня «Екологічний орієнтир Демидівської громади».

  13 червня 2018 року відбулось нагородження переможців та найактивніших учасників конкурсу фотографій «Демидівщина екологічна». Цей конкурс привернув увагу влади та мешканців Демидівської громади до негативних впливів людської діяльності на довкілля, залучення учнівської молоді до збереження природних багатств, формування сучасного екологічного мислення та сприяння вирішенню місцевих екологічних проблем.

  Оцінювання робіт здійснювалося за такими критеріями, як тематична відповідність фотографії, актуальність показаної на ній проблеми, наявність опису в супровідному тексті, який пояснює проблему, можливих шляхів її вирішення, якість фотографії.

  Місця розподілили наступним чином:

  І місце – Легенюк Микола;

  ІІ місце – Шаблій Остап і Прокопишин Ірина;

  ІІІ місце – Панасюк Яна і учні Рогізненської початкової школи (класний керівник Теслюк Мар’яна).

 

  Чудову роботу продемонстрували бібліотекарі Центральної бібліотеки, які спільно з громадськими активістами проводили екологічне таборування «Бережи природу для людського роду!», в якій змагалися шість команд. Під час гри діти проходили такі станції «Квітковий водограй», «У світі тварин», «Наші друзі-птахи», «Ігри», «Розважальна», «Світ води». Діти активно відповідали на запитання, відгадували загадки, грали в ігри, правильно складали вислови народних прикмет про природу, по малюнках називали квіти, які  занесені до Червоної книги. Учасники успішно пройшли всі станції, виконали завдання, а також дізналися багато нового і цікавого про природу.

 

  Спільно з активними учнями підготовлено «Екологічний орієнтир Демидівської громади», де висвітлено бачення учнівської молоді на екологічну ситуацію в ОТГ, можливі шляхи вирішення важливих проблем. Також діти мали можливість випробувати себе в ролі редактора, журналіста чи фоторепортера.

  Проект «Молодіжне таборування як спосіб підвищення екологічної свідомості» реалізований за підтримки управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації.

Категорія: Події | Переглядів: 1004 | Додав: Редактор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar