Головна » Події

  Цього року завдяки підтримці обласної влади на теренах Демидівської громади реалізовувався молодіжно-екологічний проект. Громадська організація «Сприяння розвитку села» спільно з управлінням освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради виграла проект «Молодіжне таборування як спосіб підвищення екологічної свідомості», на реалізацію якого був наданий грант в розмірі 15 тис грн.

Категорія: Події | Переглядів: 1014 | Додав: Редактор | Дата: 18.09.2018 | Коментарі (0)

Розпочалося свято з символічного розрізання стрічки гостями свята. Перед присутніми виступив селищний голова Михайло Яремчук, який розповів про реорганізацію школи в дитячий садок та подякував усім, хто долучився до реконструкції дошкільного навчального закладу.

Символічний ключ від нового дитячого садка його завідуючій Наталії Ткачук вручила представник будівельної фірми. 
Привітати присутніх і побажати майбутнім вихованцям нового дитячого садка успішно рости і вчитися прийшли учасники художньої самодіяльності районного будинку культури і дитячої школи мистецтв. Згодом відбулася екскурсія самим садочком.

Більше фото з відкриття http://photo.i.ua/user/6582523/502516/

За інформацією Демидівської райдержадміністрації http://www.rv.gov.ua/site…/demydivsk/…/news/detail/48972.htm

Категорія: Події | Переглядів: 1063 | Додав: Редактор | Дата: 12.10.2017 | Коментарі (0)

На сьогодні реалізація політики розвитку місцевих громад відірвана від реалій існуючого середовища, від накопичених проблем та потреб громад. Місцеві лідери та молодіжні активісти відсторонені від прийняття рішень та надання рекомендацій щодо реалізації конкретних заходів політики місцевого розвитку, участі у проведенні бюджетного процесу, реалізації реформи децентралізації. Щодо сіл та селища нашого району, то представляти інтереси громади тут немає кому – відсутні дієві громадські організації. Ситуація ускладнюється і тим, що населення Демидівського району займає досить пасивну громадську позицію, жителі не залучаються до обговорення та прийняття рішень по вирішенню місцевих соціально-економічних проблем.

На початку 2017 року стало відомо, що проект громадської організації «Сприяння розвитку села», спрямований на вирішення даної проблеми у Демидівському районі було підтримано Рівненською обласною громадською організацією «Комітет виборців України». Загалом, 11 проектів стали переможцями Другого конкурсу малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях. На конкурс, оголошений РОГО «Комітет виборців України» у вересні 2016 року, було подано 35 заявок: 26 – з Рівненської області і 9 – з Волинської. Із 35 заявок 7 надійшло від ініціативних груп.

«Школа громадської активності» - це сукупність освітніх заходів теоретичної та практичної форм, спрямованих на підвищення професійного рівня місцевих активістів Демидівського району.

Метою проекту є активізація місцевого громадського руху, надання місцевим активістам знань та навичок, що дозволять їм підвищити громадську ефективність; ознайомлення лідерів району з механізмами лобіювання інтересів громади та впливу на прийняття рішень місцевою владою; будівництво ефективного механізму роботи в соціальних об’єднаннях.

У рамках Школи з лютого по травень 2017 року передбачено проведення навчальних тренінгів наступної тематики:

«Ефективні комунікації в громаді»;

«Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації в Демидівському районі»;

«Самоорганізація громади та діяльність громадських організацій»;

«Основи проектного менеджменту та фандрайзингу».

Фінальним етапом проектної діяльності стане Форум місцевого розвитку, який об’єднає учасників Школи, сільських та селищного голів, представників місцевої влади, громадських активістів, гостей із сусідніх міст та об’єднаних територіальних громад.

Завдяки втіленню даного проекту місцеві лідери та активісти, жителі сіл та селища отримають нові знання і вміння, що дозволять їм підвищити громадську ефективність. Зросте громадська активність жителів району, поінформованість про дієві методи впливу на органи місцевого самоврядування. Буде забезпечено будівництво ефективного механізму роботи в соціальних об’єднаннях. Проект дасть старт  активізації та розвитку громад, налагодженню партнерства органів місцевої влади з громадою, розширенню можливостей громадськості впливати на вирішення місцевих проблем.

Звертаємось до свідомих та громадсько активних жителів Демидівщини, депутатів місцевих рад, членів громадських організацій, місцевих лідерів та всіх небайдужих громадян, які переймаються місцевими проблемами, із закликом подавати свої заявки на участь у Школі громадської активності. Участь у навчанні є безкоштовною. Учасники будуть забезпечені навчальними та роздатковими матеріалами, передбачене харчування та кава-перерви.

Для участі у Школі громадської активності потрібно заповнити анкету за посиланням: https://goo.gl/forms/9sxRQeVqcootuNEx1

Кінцевий термін подачі заявок – 28 лютого 2017 року.

Детальна інформація про Школу громадської активності розміщена за посиланням http://rogizne.at.ua/index/shkola/0-9.

Запитання прохання надсилати на адресу rogiznengo@gmail.com, телефонуйте за номером 096-9502788.

Реалізація проекту «Школа громадської активності» стала можливою в результаті перемоги в Другому конкурсі малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО «Комітет виборців України».

Категорія: Події | Переглядів: 1112 | Додав: Редактор | Дата: 10.02.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Події | Переглядів: 1400 | Додав: Редактор | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Рівненська обласна рада почала ділити гроші, яких ще немає. 214 млн грн може отримати Рівненщина, якщо в столиці заберуть фінансування на ремонт автодоріг з областей, де не встигають освоїти кошти.

З шляхами місцевого значення депутати згоди не дійшли, а от на дороги державного значення розрахунок провели. Так, серед 22 запланованих проблемних ділянок доріг, значиться і горезвісна дорога Т 0303 (Луцьк-Радомишль-Демидівка-Дубно). На цей об'єкт передбачено спрямувати 22,4 млн. грн. При цьому ремонтом буде охоплено всього лише 7 км на відрізку від Демидівки до села Вовковиї. Втім, депутати зауважили, що сума дуже велика і що недавно ту ділянку ремонтували, тож цей відрізок обіцяли спершу перевірити. Дійсно, якщо порівняти вартість робіт на інших ділянках доріг, то помітна висока вартість 1 м дороги - 3200 грн. На інших шляхах ця сума складає 2500 грн і менше. Чим обгрунтовані такі суми, наразі не відомо. 
Чи побачать жителі Рогізного і Вовковий довогорчікуваний ремонт, зараз прогнозувати складно. Адже якісного ремонту дороги не проводилось багато років. І якщо інші шляхи ще більш-менш ремонтуються, то ця дорога знаходиться в зовсім плачевному стані.

Категорія: Події | Переглядів: 839 | Додав: Редактор | Дата: 25.05.2016 | Коментарі (1)

Громадська організація «Рівненська федерація малого і середнього бізнесу «Єдність» запрошує до участі у проекті: «Як українській жінці стати лідером в бізнесі?».

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Цільовою аудиторією проекту є жінки-власниці малого або середнього бізнесу, які бажають вийти на новий рівень розвитку, представниці неурядових організацій (НУО) та жінки, які бажають започаткувати власний бізнес.

В проекті приймуть участь 200 учасниць – жінок. Проект охоплює  Рівненську область.

 

Участь у проекті безкоштовна.

Заходи проекту мають сприяти становленню рівних прав та можливостей жінкам і чоловікам при здійснені підприємницької діяльності,  підвищенню їх лідерського потенціалу, суспільної активності та розширення економічних можливостей жінок-підприємниць.

Формат проекту передбачає 4 практичних модулі по 2 семінари кожен з кращими експертами:

Модуль1. «Жінка–лідер в сучасному світі. Розвиток якостей характеру жіночого лідерства»;

Модуль 2. «Досягнення успіху по-жіночому. Як вибудувати пріоритети в житті та визначити цінності для гармонійного розвитку»;

Модуль 3. «Розвиток своєї власної справи. Механізми підбору персоналу та партнерів, розвиток ідеї»;

Модуль 4. «Як зробити бізнес ефективним? Пошук джерел стартового капіталу. Ефективне бізнес-планування та реалізація соціальних бізнес-проектів».

 

По закінченню 4-х модулів проекту буде оголошено про проведення конкурсу на найкращий соціальний бізнес-проект серед його учасниць.

Анкета для реєстрації на участь у проекті знаходиться на сторінках організації в соціальних мережах:

https://www.facebook.com/business.development.rv.ua

http://vk.com/business_development_rv_ua 

Термін дії проекту: 01.03.2016 – 31.10.2016

 

Контакти організаторів:

e-mail: business_development@ukr.net

тел: (0362) 28-24-83,  +38(093) 00-44-604,  +38 (097) 405-33-95

Категорія: Події | Переглядів: 750 | Додав: Редактор | Дата: 22.03.2016 | Коментарі (0)

З метою поліпшення екологічної ситуації Демидівського району, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації молоді, розвитку волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, громадська організація «Сприяння розвитку села» закликає до участі у всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою разом!». Громадська організація «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It! World» за підтримки ряду громадських організацій проводить щорічну всеукраїнську соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою разом!», яка запланована на 23 квітня 2016 року, в рамках акції буде проведено: всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest», наймасштабніше прибирання країни, форуми, круглі столи та інші заходи.

В акції беруть участь комерційні та некомерційні громадські організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності та пересічні громадяни. У 2015 р. до акції долучилось понад 500 000 учасників в 24 областях на 2832 локаціях. У 2016 році ГО “Let’s do it, Ukraine” запланували понад 700 000 учасників та 5 тисяч локацій по всій території країни.

Закликаємо підтримати проведення акції на теренах Демидівщини і прийти в призначений день в своєму селі, селищі, на вулиці на прибирання. В кожному селі нашого району знайдеться якась місцина, де постійно скупчується сміття, пакети, пляшки. Одним помахом руки все це сміття не зникне, але навіть невелика по масштабах акція змусить частково змінити громадську думку щодо належної чистоти вулиць і благоустрою села. Адже сподіватись на когось зі сторони нам не варто, потрібно самим гуртуватись і наводити лад в громадських місцях.

Якщо бажаєте долучитись до акції з прибирання свого населеного пункту в якості волонтера - зв'яжіться зі своїм районним координатором і поцікавтесь, хто організовує прибирання саме у вашому селі. Якщо координатора досі немає - можете самі очолити прибирання, організувавши жителів села.

Координатор акції «Зробимо Україну чистою разом!» в Демидівському районі – Сергій Щербатюк, +38(096) 9502788

Категорія: Події | Переглядів: 843 | Додав: Редактор | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

 

Сенсаційне відкриття зробила викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тетяна Яцечко-Блаженко, коли вивчала історію рідного села своєї бабусі Марії Шатковської Лисина, яке зараз перебуває у складі Рівненської області. У процесі вивчення дослідниця віднайшла чимало інформації про ікону із зображенням Ісуса Христа і тридцяти трьох хрестів. Один зі списків цієї ікони зараз зберігається у Музеї Волинської ікони і має назву «Христос Боремельський».

– У хатах Боремля й околиць досі можна зустріти паперові гравюри цієї ікони, надруковані в Почаївській лаврі, – розповідає дослідниця. – Із цього чудотворного образу створювали списки для волинських парафіяльних церков. Їх можна і сьогодні побачити у храмах Луцького та Горохівського благочинь, на Козацьких могилах у Пляшевій, у Дубні, Кременці, на Тернопіллі, у самому Боремлі.

Тетянка Яцечко-Блаженко усюди почала шукати інформацію про рідкісну ікону і в польських довідниках натрапила на свідчення, що ікона спочатку знаходилась в Італії на віллі князів Д’Есте.

– Після Італійської кампанії (1796–1797 роки, – ред.) французьких військ полотно потрапило в руки Наполеона І Бонапарта. Він подарував її за бойові заслуги відомому польському генералу, лейтенанту Імператорської армії Вінценту Шептицькому. На початку ХІХ століття генерал одружився із княгинею Констанцією Чацькою, яка проживала разом із батьками у своєму родинному помісті в Боремлі. Шептицький подарував для боремельського костелу дорогоцінний портрет Ісуса, – розповідає науковець, як полотно перекочувало на Волинь із Середземномор’я.

 

 
Категорія: Події | Переглядів: 823 | Додав: Редактор | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

25 вересня- урочисті заходи з нагоди 20-річниці утворення Демидівського району

Програма заходів

11.00- 12.00 - Зустріч гостей свята 
11.30 - Формування святкової колони (біля адміністрації) 
12.00 - Святкова хода сільських громад району та колективів районного свята (вул.Миру, вул. Кооперативна)
12.15 - Урочиста церемонія підняття прапора району. Покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка (біля пам’ятника Т.Г.Шевченка) 
12.30–Виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, української кухні, промислової та сільськогосподарської продукції, культурно-дозвіллєвих комплексів району, районних організацій та приватних підприємств (вул. Б.Хмельницького, вул. Кооперативна, площа біля Будинку культури) 
13.00 – Урочисті збори та святковий концерт (приміщення районного Будинку культури)
14.00 - 18.00 – «Козацькі забави» - спортивне свято (стадіон ліцею) 
15.00 – 20.00 - Атракціони та розваги для дітей (стадіон ліцею).
Під час святкування буде проводитися акція по збору коштів та харчових продуктів для мобілізованих.

Оргкомітет

Категорія: Події | Переглядів: 709 | Додав: Редактор | Дата: 25.09.2015 | Коментарі (0)

1 2 3 »