Головна » 2018 » Вересень » 16 » На Рівненщині проводитимуть авіавакцинацію від сказу
17:32
На Рівненщині проводитимуть авіавакцинацію від сказу

Починаючи з понеділка на Рівненщині упродовж місяця відбуватиметься імунізація диких тварин.

 

Вакцину від сказу будуть розповсюджувати літаками над лісовими та польовими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм.

 

«Просимо людей не хвилюватися, коли побачать літаки АН-2. Кампанія з розкидання вакцин від сказу вже практикувалася у Радивилівському, Демидівському та Млинівському районах, так як ці території відносяться до 100-кілометрової буферної зони з країнами Європейського Союзу. Тому на підставі міжнародних угод останні два роки у цих районах вже відбувалась імунізація диких тварин», - повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

 

 

Заступникголови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що такі заходи сприятимуть  створенню благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин.

Адже лише минулого року на Рівненщині було зареєстровано 56 випадків сказу тварин, а з початку цього року – вже 27. Після завершенню періоду вакцинації, спеціалісти проведуть лабораторне дослідження на встановлення ефективності вакцинації.

 

«Приманка безпечна для людей і тварин. Має вигляд невеликих брикетів сірувато-коричневого кольору, невеликого розміру із запахом м'ясо-кісткового борошна. В середині приманки є капсула із вакциною. Якщо раптом людина випадково знайшла  приманку, не чіпайте її, а просто залишіть на узбіччі», - розповів Володимир Лазарчук.

Категорія: Технології | Переглядів: 899 | Додав: Редактор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar