Головна » 2012 » Грудень » 15 » Налетіли білі мухи...
00:33
Налетіли білі мухи...


З настанням перших морозів в районі зявилися перші випадки обморожень. Так 12 грудня ц.р. до центральної районної лікарні доставлено 31-річного жителя с. Золочівка Олександра Н. з діагнозом обмороження обох кінцівок рук і ніг. Причиною обмороження стало вживання спиртного і недотримання елементарних правил безпеки під час морозів.

Щоб уникнути переохолодження й обмороження, фахівці рекомендують дотримуватись основних правил поведінки в умовах низьких температур. Дії при наданні першої медичної допомоги відрізняються в залежності від ступеню обмороження, стану загального охолодження організму людини, його віку та наявних хвороб. При наданні першої допомоги необхідно припинити дію охолодження, зігріти кінцівки для відновлення кровообігу в уражених холодом тканинах із метою попередження розвитку інфекційних ускладнень. У першу чергу слід направити постраждалого до найближчого теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Одночасно з проведенням заходів першої черги треба викликати швидку медичну допомогу для проведення кваліфікованих заходів щодо рятування постраждалого. При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, необхідно зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно-марлеву пов’язку.

Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, спини, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Несвоєчасне надання допомоги може призвести до гангрени та втрати кінцівки.

З метою надання допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, на базі центральної районної лікарні за адресою смт. Демидівка, вул. Відродження 6 з 10 грудня відновлено роботу Пункту обігріву, куди може звернутися будь-яка особа, яка потребує допомоги. Подібна кімната відкрита також у стаціонарному відділенні територіального центру по обслуговуванню одиноких пристарілих в в с.Більче.

Переглядів: 865 | Додав: Редактор | Теги: Демидівка, новини, зима, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar