Головна » 2016 » Червень » 30 » З Україною в серці: піша мандрівка в 1300 км через Демидівщину
08:17
З Україною в серці: піша мандрівка в 1300 км через Демидівщину

Правду кажуть, випадкових зустрічей не буває. Так сталось і в Рогізному. Вийшовши минулої суботи в магазин, зустріли двох молодих хлопців з великими наплічниками. Вирішили познайомитись і поспілкуватись, адже не часто можна зустріти туристів у нашому селі. Як виявилось, це були двоє братів зі Львова – 18-річний Даниїл та 17-річний Максим. Мандрівники з радістю розповіли про себе і свою майже неймовірну подорож.

15 червня брати вирушили зі Львова і взяли курс на Маріуполь. Це 1300 км через всю Україну! І цей шлях вони хочуть подолати пішки! Що їх спонукало до такої важкої і небезпечної мандрівки? За словами сміливців, ця подорож має символічно поєднати Схід і Захід, показати єдність країни, також хлопці хочуть популяризувати здоровий спосіб життя і ближче познайомитись з невідомими куточками України. Молоді мандрівники заздалегідь готувались до такого сміливого походу: це вже не перша вилазка, вони регулярно здійснюють походи в Карпатах і підкорюють вершини. З собою взяли лише найнеобхідніше: намет, аптечку, запасний одяг, взуття, невеликий запас продуктів на перший час – консерви і крупи. Їжу будуть готувати на багатті, під час дощу варитимуть на сухому спирті. Кожного дня проходитимуть по 30-40 км, а спинятимуться лиш для ночівлі. Ведуть он-лайн щоденник, де діляться враженнями і новими відкриттями: «З Україною в серці» (vk.com/ukrainetraveling).

Важко повірити, що двоє молодих хлопців зможуть подолати такий довгий і сповнений несподіванок шлях. Маршрут спланували через Дубно, Рівне, Житомир, Київ, Черкаси, Дніпро. Приблизно підрахували, що фінішуватимуть в Маріуполі через 30-40 днів.

І саме через наш район, а точніше через Глибоку Долину, Рогізне і Вовковиї, проліг шлях мандрівників. 18 червня вдосвіта вирушили з Берестечка. У Глибокій Долині жителі села пригостили хлопців смачним молоком, за що зморені юнаки були дуже вдячні. У Рогізному Даниїл і Максим зробили короткочасний привал. Завітали до крамниці, оглянули село. Зацікавились ставком у центрі, спочатку хотіли скупатись. Але вода не дуже чиста, тому хлопці передумали. В післяобідню пору рушили далі. Через Вовковиї попрямували на Дубно. Ніч застала у Придорожньому, де гостинні люди нагодували і прийняли їх на ніч.

Хочеться побажати юним мандрівникам удачі в їх нелегкій справі і віри в свою ціль! Впевнений, що їх подорож справді сприятиме згуртуванню і об’єднанню українського народу, продемонструє силу духу і незвичайну цілеспрямованість. З Україною в серці любі перешкоди можна здолати!

 

Сергій Щербатюк

Категорія: Наші люди | Переглядів: 718 | Додав: Редактор | Теги: максим грант, маріуполь, Львів, З Україною в серці, мандрівка, даниїл турчин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar