Головна » 2015 » Квітень » 21

Коли Петро Миркевич одружувався, на весіллі, як і годиться, їм із нареченою не один раз побажали: "Перепиваємо вам гроші та на чотири канти, щоб було у вас четверо дітей і всі музиканти!" Як у воду дивилися…

Не відав тоді Петро Іванович, що саме він започаткує династію музикантів Миркевичів. Бо якось записався у духовий оркестр, який організовувався колгоспом, і навчився грати на корнеті. Відтоді жодного весілля у селі не пропустив! Не дивно, що четверо дітей, яких вони виховували із дружиною (тепер покійною), придивлялися до батькового захоплення, яке згодом собі за професію обрали.

Найстаршого із дітей Миркевичів, Володимира, без перебільшення називають самородком. Він уміє грати на будь-яких інструментах: чи то клавішні, духові чи ударні. І мелодії підбирає на слух. У шість років вже вигравав на гармошці, у дванадцять - разом із музикантами на весіллях. Володимир закінчив Дубнівське училище по класу баяна. Згодом там на хоровому відділі вчилися і сестри Віра з Надією (Надя - єдина з сім'ї, яка відірвалася від рідних Вовковиїв і живе на Хмельниччині). Незабаром і В'ячеслав приніс у родину четвертий диплом музиканта.

Для перегляду новини повністю натисніть заголовок статті вгорі

Категорія: Наші люди | Переглядів: 732 | Додав: Редактор | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)