Головна » 2016 » Лютий » 08

 

08.02.2016 11:07
Близько 04:30 шостого лютого у поліцію звернувся 45-річний житель села Лішня Демидівського району, який повідомив, що в його будинок увірвалися невідомі в масках. Зловмисники зв’язали сім’ю, нанесли побої та заволоділи грошами.

Зловмисники в масках проникли в будинок 45-річного чоловіка через вікно близько третьої ночі. У цей час вдома перебував господар із дружиною та їхня 24-річна донька з маленьким сином. Погрожуючи фізичною розправою та завдавши тілесних ушкоджень господарю будинку, невідомі забрали гроші та зникли у невідомому напрямку.

За фактом розбійного нападу відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Працівники поліції проводять оперативні та розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до розбою.

 

Про це повідомили у відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 582 | Додав: Редактор | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

Правоохоронці розкрили крадіжку з проникненням. Про це вони повідомили на сайті ГУ Нацполіції, інформує ERVE.UA.
 
 
Подія мала місце днями у селі Вичавки, це Демидівський район. Там, пошкодивши навісні замки на дверях магазину, злодій забрав кілька пляшок горілки, вина і 70 гривень.
 
Поліція з’ясувала, чиїх рук це справа. Злодієм виявився місцевий 40-річний п’яничка. Чоловік не має роботи, але любить «закидати за комір». Дещо з вкраденого він випив одразу, дещо зберіг на ранок. 
 
Зараз правоохоронці готують матеріали для передачі в суд. Максимальне покарання за такий злочин – шість років за ґратами.
 

Фото матеріалу:

Категорія: Кримінал | Переглядів: 616 | Додав: Редактор | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

 

Сенсаційне відкриття зробила викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тетяна Яцечко-Блаженко, коли вивчала історію рідного села своєї бабусі Марії Шатковської Лисина, яке зараз перебуває у складі Рівненської області. У процесі вивчення дослідниця віднайшла чимало інформації про ікону із зображенням Ісуса Христа і тридцяти трьох хрестів. Один зі списків цієї ікони зараз зберігається у Музеї Волинської ікони і має назву «Христос Боремельський».

– У хатах Боремля й околиць досі можна зустріти паперові гравюри цієї ікони, надруковані в Почаївській лаврі, – розповідає дослідниця. – Із цього чудотворного образу створювали списки для волинських парафіяльних церков. Їх можна і сьогодні побачити у храмах Луцького та Горохівського благочинь, на Козацьких могилах у Пляшевій, у Дубні, Кременці, на Тернопіллі, у самому Боремлі.

Тетянка Яцечко-Блаженко усюди почала шукати інформацію про рідкісну ікону і в польських довідниках натрапила на свідчення, що ікона спочатку знаходилась в Італії на віллі князів Д’Есте.

– Після Італійської кампанії (1796–1797 роки, – ред.) французьких військ полотно потрапило в руки Наполеона І Бонапарта. Він подарував її за бойові заслуги відомому польському генералу, лейтенанту Імператорської армії Вінценту Шептицькому. На початку ХІХ століття генерал одружився із княгинею Констанцією Чацькою, яка проживала разом із батьками у своєму родинному помісті в Боремлі. Шептицький подарував для боремельського костелу дорогоцінний портрет Ісуса, – розповідає науковець, як полотно перекочувало на Волинь із Середземномор’я.

 

 
Категорія: Події | Переглядів: 823 | Додав: Редактор | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)