Головна » 2015 » Лютий » 20 » Біля Рогізного палав ліс
21:48
Біля Рогізного палав ліс

Невстановлені особи підпалили очерет за річкою Жабичі, на схід від с. Рогізне, від вітру і через суху погоду зайнялась лісова підстилка і вигоріла молода посадка. Вогонь пішов далі, на лісовий масив. Добре, що працівники лісництва оперативно спрацювали і пожежу вдалось локалізувати і загасити. До гасіння долучились і пожежники з Демидівки, які прибули на виклик.
Збитки важко оцінити, але і так ясно, що значна площа посадки вже втрачена.
Цікаво, чи знайде доблесна міліція винуватців цього лиха?


Нагадуємо читачам (а тому, хто не знає – повідомляємо), що  чітко і зрозуміло прописана стаття Кримінального кодексу, яка безпосередньо стосується підпалів об’єктів рослинного світу. За статтею 245 КК, за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн.) або обмеженням волі на строк від 2-х до 5-ти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від 5-ти до 10-ти років.
Кодексом України про адміністративні правопорушення також передбачена відповідальність.
Порушення вимог пожежної безпеки в лісах
- тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.                                             
           Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі,
 - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 712 | Додав: Редактор | Теги: ліс, Рогізне, Пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar