Головна » 2015 » Лютий » 26

 

 

 

На Рівненщині оголосили обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад на 2015 рік. Він відбуватиметься в області вже вшосте. Метою конкурсу є підтримка ініціатив сільських громад. Про це йшлося під час засідання конкурсної ради.

«Розміри грантів становитимуть від 40 до 70 тисяч гривень, - розповів перший заступник голови ОДА, співголова конкурсної ради Юрій Приварський. - Власний внесок громад у реалізацію задуманого має бути не менше 30 відсотків від загальної вартості. Учасниками конкурсу можуть бути проекти, розроблені сільськими, селищними, міськими, районними радами, а також спільні - подані кількома громадами».

Тематика проектів-учасників має стосуватися розвитку підприємництва, енерго- та ресурсозбереження, а також організації ефективної системи надання соціальних послуг.

«Для того, аби обговорити з громадами проблемні питання, що виникатимуть під час конкурсу, проведемо два навчальні семінари. Один з них відбудеться в обласному центрі, другий – у Сарнах», - зазначив керівник Волинського ресурсного центру Василь Кашевський.
Свої ідеї громади можуть подавати до 31 березня 2015 року. Проекти надсилати: поштою на адресу 33028, м. Рівне, а/с № 201, а також на електронну пошту vrcrivne@gmail.com з поміткою «На Конкурс». Більш детальна інформація про конкурс розміщена за адресою www.vrc.rv.ua/konkurs.

Категорія: Технології | Переглядів: 781 | Додав: Редактор | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

У селі Аршичин, це Млинівський район двоє чоловіків пішли рибалити. Закидали вудки на водосховищі річки Іква. Через лічені хвилини лід під ними почав тріщати.
Спершу рибалок намагався врятувати місцевий житель, який сів на човен. Але його спроби не мали успіху. Свідки зателефонували рятувальникам. Один з них, ліг на кригу і хотів дістатися до людей..

За кілька хвилин інша група рятувальників спільно з місцевими жителями відбуксирували човен з потопельниками до берега, де їм надали кваліфіковану медичну допомогу. Це вже третій порятунок рибалок на цьому тижні. У Гощі з води витягли інваліда на візку, а у Здолбунові місцевого мешканця. Як помітно, чоловіки ігнорують правила безпеки на воді і не зважають, що на дворі плюсова температура і виходити на лід небезпечно.

Категорія: Події | Переглядів: 717 | Додав: Редактор | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)