Головна » 2015 » Лютий » 5 » Проект ООН для наших сіл
20:45
Проект ООН для наших сіл

27 січня 2015 року в Глибокодолинській та Боремельській громадах Демидівського району відбулося представлення проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ». На зустріч із  громадами завітала координатор Проекту МРГ-ІІІ Ольга Кашевська, координатор Дубенського районного ресурсного центру розвитку громад  Світлана Роїк та представники місцевої влади.

Учасникам зборів громад було представлено результати співпраці Проекту МРГ-ІІІ та Дубенського району. Обласний координатор, Ольга Кашевська, ознайомила Глибокодолинську та Боремельську громади з умовами співпраці із Проектом, детально зупинилась на основних питаннях щодо створення громадської організації, приорітетних сферах  мікропроектів, можливостях залучення інших донорів для вирішення місцевих проблем.

Не може не радувати, що такий проект, та ще й від ООН не оминув наш район. Крім нашого, участь беруть ще сім районів, що засвідчує непогані інвестиційні і бізнесові перспективи Демидівщини.

Що ж це за проект такий і яка від нього користь нам?

Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» надає можливість громадам в обраних сільських радах визначати та вирішувати найнагальніші проблеми населеного пункту, допомагає самоорганізації зусиль жителів, розбудові потенціалу та впровадженні невеликих за обсягом мікро-проектів. Важко точно сказати наперед, що ж саме будуть створювати в селах. Найімовірніше, кошти залучатимуть до покращення благоустрою і соціальної сфери сіл, адже не секрет, що на ці вкрай важливі статті бюджету нині не виділяється практично нічого.

Під час спільної зустрічі з представниками громад, м. Рівне

Першим кроком реалізації проекту стало підписання Угоди про Партнерство між Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3», обласною радою та облдержадміністрацією. Потому було підписано угоди між Проектом та райрадами і райдержадміністраціями 8 відібраних районів області. Наступним етапом був спільний відбір учасників проекту конкурсною комісією, яка уважно вивчала та аналізувала подані заявки. Їх ранжування відбувалося за певними критеріями, серед яких рівень бідності, забезпечення питною водою, медичне обслуговування, стан навколишнього середовища, енергозбереження та готовність до зобов’язань.

Спільним рішенням конкурсна комісія обрала ті місцеві ради, що найбільше відповідають критеріям проекту та демонструють високий рівень мотивації до партнерства.

Таким чином, до основного списку партнерів проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» увійшли:

Березнівський район – Березнівська міська рада, Бистрицька, Тишицька, Малинська сільські ради;

Володимирецький район – Полицька, Балаховицька, Воронківська сільські ради та Володимирецька селищна рада;

Демидівський район – Боремельська, Глибокодолинська, Малівська сільські ради та Демидівська селищна рада;

Дубенський район – Смизька селищна рада, Княгининська, Варковицька, Малосадівська сільські ради;

Корецький район – Невірківська, Річецька, Новокорецька, Стовпинська сільські ради;

Костопільський район – Підлужненська, Малостидинська, Пеньківська, Великомидська сільські ради;

Млинівський район – Владиславівська, Довгошиївська, Добрятинська та Підлозцівська сільські ради;

Острозький район – Бухарівська, Грем’яцька, Вельбівненська, Оженинська сільські ради.

Наразі тривають візити до відібраних сільських рад з метою підписання Угод. Після цього слідуватиме відбір громад у визначених сільських радах та створення громадських організацій, які, в свою чергу, впроваджуватимуть мікро-проекти з питань, що самі визначать шляхом проведення опитування.

Категорія: Влада | Переглядів: 666 | Додав: Редактор | Теги: ЄС, розвиток, орієнтований на громаду, проект, ООН, місцевий розвиток | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar