Головна » 2015 » Лютий » 4 » Телевежі на Демидівщині бути
11:07
Телевежі на Демидівщині бути

Демидівський район на майже всій території на звичайні телеантени, та й то виставлені на високих трубах і дахах багатоквартирок, приймає програми зі Львова і Тернополя, Луцька і Дубна. А ось дивитися телеканали чи слухати радіостанції з Рівного, як правило, не вдається. Десь там у районі Мізоцького кряжу на Дубенщині ретрансляція «застрягає». Не слухаємо ми в Демидівці і FM-радіостанцій, які покривають своїм мовленням майже всю Рівненщину. Доходить до абсурду: завдяки радіо FM «Галичина», яке транслюється зі Львова і завдяки Бродівському ретранслятору добре приймається в Демидівці та на значній частині Демидівського району, ми в ході парламентський виборів краще знаємо прізвища кандидатів-мажоритарників Львівщини, ніж своїх, рівненських.
У подібній ситуації «інформаційної ізоляції по-рівненськи» опинилися і жителі Радивилівського, Млинівського та частини Дубенського районів.
Така ситуація існує вже десятки літ, про неї знає керівництво області, не влаштовує недосягання сигналу і телевізійників та радіожурналістів. Керівництво обласного радіотелевізійного передавального центру ще більше десятка літ тому вирішило звести нову ретрансляційну станцію в районі Демидівки, аби зі своїми випусками новин та програмами достукатися і до віддалених від обласного центру південних населених пунктів Рівненщини.
Тепер задум, здається, таки зрушив з «мертвої точки» – поблизу села Копань Демидівського району ведуться роботи зі спорудження ретрансляційної вежі. Над рівнем моря ця місцевість підноситься на 342 метри, ще 110 метрів додасть висота вежі.
Нещодавно з ходом будівництва знайомилися представники рад зацікавлених районів та журналісти.

 

 

13 листопада в залі засідань Демидівської райдержадміністрації відбулася робоча зустріч представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Рівненській області, голови Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитра Тарасюка, директора Рівненської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення Віктора Талімончика, представників із Волині: представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Волинській області Степана Родича, директора Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення з головами адміністрацій, районних рад, редакторами радіомовлення, районних газет Дубенського, Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів.



В заході також взяли участь представники Рівненського, Волинського та Дубенського телебачення.

Журналістам Демидівського, Млинівського та Радивилівського районів пропонується обміркувати пропозицію створити спільну телерадіоорганізацію, яка готуватиме передачі про життя своїх районів. Як-не-як, нова радіотелевізійна станція – це й нові частоти виходу в ефір. Дмитро Тарасюк висловив припущення, що для початку новоствореній регіональній компанії вистачить і чотирьох ефіру, інші 20 будуть запропоновані іншим компаніям. До речі, подібний досвід уже є на Рівненському Поліссі, де за участю трьох співзасновників було створено телерадіокомпанію “Бурштиновий шлях”.
Якщо все піде згідно з планами, вежа в селі Копань, а точніше – телерадіоретрансляційна станція постане трохи більше як через рік – за 14 місяців. Кошторисна вартість об’єкта – майже 4,5 мільйона гривень.

 

Категорія: Резонанс | Переглядів: 1232 | Додав: resetidos | Теги: будівництво, радіо, телевежа, ТБ, телебачення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar